Elektrotechnikai alkatrész gyártás

Cégünk fő tevékenységi köre az elektrotechnikai alkatrész gyártás, azon belül is legnagyobb arányban autóiparban használt csatlakozók összeszerelése történik telephelyünkön. A kézi összeszerelés mellett félautomata és automata gépek is rendelkezésünkre állnak a szerelési feladatok elvégzésére.

Már a gyártási folyamatok megtervezésénél is a hibamentes (poka-yoke) módszereket és eszközöket preferáljuk, hiszen az autóiparban alapkövetelményként támasztott hibamentes gyártás így biztosítható a legkönnyebben. Tevékenységünkből fakadóan legjelentősebb erőforrásunk a képzett humán szakembergárda, mely rendelkezésünkre áll.

Az utóbbi években nagy tapasztalatra tettünk szert a Just In Time (JIT) gyártás területén, mivel úgy tapasztaljuk, hogy a piac egyre inkább az olyan beszállítókat keresi, akik képesek a kis szériás készlet nélküli termelésre, és akik képesek a változó igényekre azonnal reagálni. A JIT gyártás biztosítja, hogy gyorsan, akár műszakon belüli többször is váltsunk egyik termékről a másikra, a mennyiségi igények különbözőségét pedig az egyes sorozatok előfordulási arányának beállításával kezeljük. További előnye az ilyen típusú termelésnek, hogy a gyártáshoz csupán minimális készlet szükséges. A JIT rendszer viszont csak úgy tud tökéletesen működni, ha abba a munkatársak is be vannak vonva, hiszen a kis gyártási tételek miatt gyakori váltás szükséges, amit csak képzett szakembergárda képes megfelelően kivitelezni.